Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

Véralma - Szatymaz - Konténeres
Véralma - Szatymaz - Konténeres
12 490 Ft

Véralma - Szatymaz - Konténeres

Telefonos ügyfélszolgálatÜgyfélszolgálat: +36-20/586-9493

“Ősi Szeged környéki fajta. A véralmát a régiek savanyúságnak használták. Ősszel érett, nagyon kemény almája volt. A régiek disznóvágásra érlelték. Azért véralma a neve, mert koromsötét a héja, a magház körül esetenként piros színeződés látható, a gyümölcs húsa gyakran rózsás színű.”


Faj: Malus domestica

Származás:
Szeged környéke, Szatymaz

Érés idő: augusztus

Termékenyülés: öntermékeny

Termőképesség: kielégítő

Leírás: héja piros, húsa fehér, íze savanyú

Felhasználás: ecet készítés, savanyítás

Ajánlott termőtáj: Alföld

Ellenállóképesség: edzett

Vásárolja meg most kedvező áron Véralma - Szatymaz - Konténeres termékünket és válogasson további gyönyörű növényeink és kiegészítőink közül és máris élvezheti a természet szépségét és a kertészkezdés örömét!

Raktáron
12 490 Ft
vagy
Ingyen szállítás

Rendeljen ingyen szállítással 25.000 forinttól

Több, mint 300 féle gyümölcsfa

Több, mint 300 fajta gyümölcsfából válogathat

Szakértői ügyfélszolgálat

Kérje szakértőnk segítségét a +36-20/407-3213 számon

Őseink hagyatéka

Ősi magyar gyümölcsfákat termesztünk

Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Véralma - Szatymaz - Konténeres leírása

A véralma egy ősi Szeged környéki fajta. Ezeknek a fáknak a szaporítóanyagát Zsibók András nyugalmazott erdőmérnök gyűjtötte számunkra Szeged környékéről (Sándorfalva, Szatymaz) 2016-ban.

Bandi bácsi az alábbiak szerint jellemezte a véralmát:

"Az én gyerekkoromban volt egy almaültetvény Sándorfalván, abból 1 sor véralma volt. A véralma gyümölcse Szent Andráskor érett. A fa virágai önbeporzósak voltak, tehát a magányosan álló fák is hoztak termést.

A véralmát a régiek savanyúságnak használták. Ősszel érett, nagyon kemény almája volt. A régiek disznóvágásra érlelték. A 6 - 8 cm nagyságú almákat megmosták. majd egészben vagy félbe vágva belerakták egy 20 literes zsírosbödönbe. Disznóvágás előtt 1 - 2 nappal a bödönöket fölböntották, és a savanyított almát 5 l-es üvegekbe rakták át. Diszóvágásra káposztás paprika vagy véralma volt a savanyúság a hurka, kolbász mellé való.

Azért véralma a neve, mert koromsötét a héja, a magház körül esetenként piros színeződés látható, a gyümölcs húsa gyakran rózsás színű."

Véralma - Szatymaz - Konténeres adatai
Termékenyülés
Önmeddő
Érési időszak
Nyári
Ellenálló képesség
Edzett
Eredet
Régi fajta
Mérete
Normál konténeres
Ültetési hely
Bárhol ültethető
Gyümölcs színe
Piros
Termés állaga
Középkemény
Konzisztencia
Lédús
Cikkszám
OSTERM-17723
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek