Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 770 50 55 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Gondos csomag

Kapható kiszerelések:
Gondos ültetés
Alany:
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: dbA Gondos csomag tápanyag az ültetéshez és szimbiózis. A Gondos csomag tartalma: 25 dkg trágya pellet 2 db mikorrhíza gomba tabletta Felhasználás: -   25 dkg trágya pellet 2 db mikorrhíza gomba tabletta 1 db 1 éves gyümölcsfa  oltványonként, -   1 evőkanálnyi mennyiségű trágya pellet  1/2 db mikorrhíza gomba tabletta zöldségpalántánként.

Bővebb leírás

Gondos csomag

Részletező leírás

A gondos csomag abban segíthet, hogy ne fosszuk meg magunkat a házilag termesztett gyümölcsök egyik fontos tulajdonságától, a vegyszermentességtől! Egy olyan csomagot állítottunk össze, amely a gyümölcsfa élethosszig tartó táplálását természetes módon biztosítja, ugyanis ez nem más, mint egy monogám, és kölcsönösen hasznos kapcsolat gomba és gyümölcsfa között.

Ön sem szeretné vegyszerekkel kezelni gyümölcsfáit?

Faiskolánk célja, hogy a jelenleg kémiai növényvédelmen és tápanyag visszapótláson alapuló, pazarló és zömében környezetkárosító gyakorlattal szemben környezetkímélő technológiával dolgozzunk, és ilyen ötletekkel gazdagítsuk a gyümölcsfák kedvelőit is. Ennek megfelelően a gyümölcsfák kezelésére kizárólag természetes anyagokat használunk.

Miből áll a csomag?

Egy, az ültetéshez mindenképpen szükséges

 1. tápanyag mennyiségből (trágya pellet) és egy
 2. mikorrhiza adagból (2 db tabletta).

A mikorrhiza a gombák és a növények közötti kölcsönösen hasznos együttélés (szimbiózis) egyik formája. A gombából kiinduló gombafonalak behálózzák a gazdanövény gyökereit, és a kétféle élőlény kölcsönösen segíti egymás tápanyaghoz jutását. A moháknak, a harasztoknak, a nyitva- és a zárvatermőknek szinte nincs olyan családja, amelyikben ne fordulna elő. Amíg a mikorrhiza nélküli gyökerek felszívó felületét csak a gyökérszőrös zóna alkotja, a mikorrhizás gyökerek hasonló felületét a környező talajt behálózó gombafonalak rendkívüli mértékben megnövelik. Így a gomba jelentősen hozzájárul a növény víz- és ásványianyag-ellátásához, amiért cserébe az anyagcseréjéhez és energiatermeléséhez szükséges szerves anyagokat kap.

Előnyök

 • vízhiány esetén a megnövekedett gyökérfelület révén nő a szárazságtűrés,
 • az oldott tápanyag felvétel biztosítása kb. 100-szorosára növekszik,
 • a mikorrhiza jelenlétében kijuttatott trágya jobban hasznosul,
 • a gyökérkapcsolat a növény és a gomba között teljes életre szól.

Hátrány

 • a mikorrhiza anyagoknak egyáltalán nincs káros hatásuk!


Tápanyag utánpótlás

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

 • share
 • share
 • share
 • share
Tápanyag utánpótlás