Fehér batul alma

4.490Ft6.980Ft

Röviden a termékről

Gyümölcse sima, fényes, zsíros tapintatású, halványzöld. Húsa fehér, tömött, kezdetben roppanó, majd értével olvadóvá válik. Íze édes, zamatos, lédús.

Alany: Vadalma

Érés/ fogyasztási idő: október/ november-december
Termékenyülés: jó, más fajtákkal (pl. Téli arany parmen)
Termőképesség: bőven, de rendszertelenül terem, termőre fordulása inkább késői
Felhasználás: nyers fogyasztás
Ajánlott termőtáj: Nyírség, Felvidék, de az egész országban föllelhető
Ellenállóképesség: ellenálló, hullásra hajlamos

Törlés

Megosztom

Áprilistól október végéig kizárólag konténeres növényeket szállítunk.
Szabadgyökeres növényeink folyamatosan rendelhetők, melyek azonban csak novembertől március végéig ültethetők.

Leírás

Faj: Malus domestica

“Régi, kiváló, jól ismert és közkedvelt alma. Középnagy, szép, szabályos. Csészelevelei kicsik és összezáródnak, csészemélyedése kicsi és sekély. Héja sima és fényes, zsíros tapintatú, halványzöld, napos oldalán megpirosodik, értével megsárgul. Húsa fehér, tömött, eleinte roppanó, értével olvadó. Fája edzett, erőteljes növekedésű, magonca alanynak is kiváló. „Ki nem lehet mondani, hogy micsoda finom alma ez – úgy januárban, mikor kisárgul. Édes is, és olyan kellemes illatja van és zamatja. De jó leves. Nagyobbak lesznek kés őszre, és szépen kisárgul a polcon.” Több változata létezik Udvarhelyszéken is, a legjellemzőbbek a Zöld batul, Sárga batul és a Mosolygó batul. A fája közepesen későn kezd érni, a nyirkos helyeken is jól terem, nagy igénye van a nedvességre.” /www.szekelygyumolcs.ro/

További információk

Eredet

Magyar fajta, Régi fajta

Érési időszak

október közepe

Felhasználás

nyers fogyasztás, tárolható

Termékenyülés

Önmeddő (porzópár szükséges)

Válasszon ültetési típust

,

Hasonló termékek

Válasszon a legnépszerűbbek közül

Hol járok az oldalon

Főoldal --) Gyümölcstermők --) Gyümölcsfák --) Alma --) Fehér batul alma

Go to Top