Arkansasi fekete alma

5.490Ft6.980Ft

Röviden a termékről

Süteményekbe zamata miatt remek választás, főzés során sem esik szét. Összetett ízvilága miatt kiváló almabor alapanyag.

Alany: MM106

Származás: USA, 1840-es évek (Malus domestica ‘Arkansas Black’)
Érés idő: szedési érettség:október – november fogyasztási érettség: január-március
Termékenyülés: porzói: Golden delicious, Téli banán, más fajtákat egyáltalán nem poroz
Leírás: termése nagyobb, héja lilásfekete, húsa fehér, bő levű, kellemes zamatú
Felhasználás: jól tárolható márciusig. A keményen leszedett almák a tárolás során utóérnek és olvadóvá válnak
Ajánlott termőtáj: országosan, a szélsőséges környezeti viszonyoktól eltekintve
Ellenállóképesség:

Törlés

Megosztom

Áprilistól október végéig kizárólag konténeres növényeket szállítunk.
Szabadgyökeres növényeink folyamatosan rendelhetők, melyek azonban csak novembertől március végéig ültethetők.

Leírás

Ez az almafajta az 1840-es évekből származó, Amerikában széles körben ismert . Az  októberben szedett alma bizony csalódást okoz kőkemény állagával! Hosszabb tárolás után azonban drámai változáson megy keresztül, és meglehetősen finom desszertalmává válik. Az éles fanyarság gazdag édességgé válik, a kemény, sűrű textúra nagymértékben javul, lágyabbá válik, miközben megmarad a kellemes ropogóssága. A halványsárga hús édes és gazdagon összetett ízű, amely „vanília-szerű”, „mandula”, „vörösbor” és „mézbor” aromával jellemezhető. Vastag, viaszos héja kemény, sötétvörös színű, a napsütötte példányok szinte feketének vagy lilának tűnnek. Süteményekbe zamata miatt remek választás, főzés során sem esik szét. Összetett ízvilága miatt kiváló almabor alapanyag.

További információk

Eredet

Új nemesítésű fajta

Érési időszak

november eleje, október vége

Felhasználás

nyers fogyasztás

Termékenyülés

Önmeddő (porzópár szükséges)

Válasszon ültetési típust

,

Hasonló termékek

Válasszon a legnépszerűbbek közül

Hol járok az oldalon

Főoldal --) Gyümölcstermők --) Gyümölcsfák --) Alma --) Arkansasi fekete alma

Go to Top