Bollwilleri csoda K.4. mogyoró

1.990Ft

Elfogyott

Főoldal/Gyümölcstermő bokor/Mogyoró/Bollwilleri csoda K.4. mogyoró

Röviden a termékről

Alany: Saját gyökéren (gyökérsarj)

Érés / fogyasztási idő: Szeptember közepe
Termékenyülés: pollenadó szükséges lehet: Cosford
Termőképesség: jó, korán termőre fordul
Felhasználás: nyersen, jól tárolható
Ajánlott termőtáj: bárhol az országban
Ellenállóképesség: egészséges, betegségre nem hajlamos

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Terméklap elküldése az ismerőseimnek

Áprilistól október végéig kizárólag konténeres növényeket szállítunk.
Szabadgyökeres növényeink folyamatosan rendelhetők, melyek azonban csak novembertől március végéig ültethetők.

Leírás

Eredet: A Bollwilleri csoda magyar szelektálása.
Termesztése: A termés mennyisége nem elsősorban a virágok mennyiségétől függ, hanem a termővesszők hosszától és a termékenyülés eredményességétől. Vegyes rügyei a vesszők oldalán helyezkedik el, ezért mindig nagy számban találhatók nővirágok. Ezek termékenyülése azonban a nővirágot hozó vesszők hosszától függ. A legjobban termékenyülnek a 15-25 cm hosszúságú vesszőkön fejlődő virágok. Az ennél rövidebb vagy hosszabb vesszőkön található nővirágok mennyisége nem csak kevesebb, de rosszabbul is termékenyül. Az 50-70 cm hosszú vesszőkön általában termés nem várható.
A mogyoró virágzása az összes gyümölcsfaj közül a legkorábbi. A megporzást a szél végzi (nem rovarok). A különböző ivarú virágok nyugalmi ideje és a fejlődésükhöz szükséges hőmérsékleti optimum is eltérő, ezért a hím és a nővirágok nem egy időben nyílnak. A nő- és a hímvirágok nyílásban megelőzhetik egymást. Magasabb hőmérsékleten a hímvirágok fejlődése gyorsul föl, ezért az együttvirágzás ideje lecsökken és kisebb esélye van a saját virágporral való megtermékenyítésre. A biztonságos megporzás érdekében hasznos, ha több fajta ültetésére kerül sor, pl. Cosford.
Leírás: Virágait lombfakadás előtt hozza, szélmegporzású. Bokra erős növekedésű, sok sarjat nevel, melyről továbbszaporítható. Korán fordul termőre.
Gyümölcse: Makkja nagy (20 mm hosszú, 18 mm széles), kúp alakú. Héja 17 mm vastag, kemény, durva rostú. Magbele 50 %-a a termésnek.

További információk

Válasszon ültetési típust

,

Hasonló termékek, a legnépszerűbbek közül

design-image-footer

Go to Top