Csodakertész

Kécskei rózsabarack

4.290Ft

Alany: Mirabolán magonc
Érés / fogyasztási idő: július második harmada, Magyar kajszi után 12-14 nappal
Termékenyülés: öntermékeny
Termőképesség: igen bőven, korán termőre fordul
Felhasználás: nyers fogyasztásra, lének, befőtt készítésre
Ajánlott termőtáj: országosan
Ellenállóképessége: igénytelen, fagytűrése kiváló, moníliára közepesen, sharka vírusra fogékony

Kiürítés
Cikkszám: N/A Kategóriák: , ,

Leírás

Származása: az ókécskei szőlőkben, valószínűleg magról keletkezett. Először Nyújtó Ferenc írta le és szelektálta.
Érési ideje: július második harmadában, néha annál valamivel későbben érik.
Termőképessége: jó, sőt igen bőven terem
Termékenyülése: nagyon jól termékenyül.
Gyümölcse: középnagy, vagy nagy, kissé lapított, visszás csepp alakú.
Színe: alapszíne világos okker-narancssárga, háti és napos oldala karminnal bemosott. Húsa sötét narancssárga, rostos, magvaváló, amellett lédús. Íze édes, jó kajszi aromájú, a héjnál kissé savanykás. Rostos húsa igen jól szállíthatóvá teszi.
Hajtásrendszere: levele a szív alaktól a kerekdedig, többféle változatban fordul elő ugyanazon a fán. Vesszeje vékony, rövid ízközű, a napos oldalon piros, ritkásan paraszemölcsös. Koronája gyenge-közepes növésű, lapított gömb alakú.
Ellenállóképessége: a fagyokkal, a betegségekkel és a kártevőkkel szemben ellenálló.
Termőhely igénye: a Borsi-féle kései rózsával egyező, igénytelen, mind az éghajlati, mind a talajadottságok iránt.
Gazdasági értéke: a legkorábbi rózsabarack típusú kajszibarack, amely élénk színeződése miatt főleg export vonatkozásában érdemel figyelmet, és áru-gyümölcsösbeni telepítésre is alkalmas.
Rayman János – Dr. Tomcsányi Pál: Gyümölcsfajták zsebkönyve Budapest, Mezőgazdasági Kiadó 1964.

További információk

Típus

Konténeres, Szabadgyökeres

Weboldalunk és áruházunk, mint minden más hasonló oldal a böngészéshez sütiket használ.

A sütik kis méretű szöveges fájlok. Bármilyen böngészőt is használunk a webezéshez, a használat során bizonyos adatokat elment a számítógépre, hogy gyorsabb, és élvezhetőbb legyen a böngészés. A letárolt sütiket a későbbiekben nem dolgozzuk fel, és nem gyűjtünk belőle személyes információt.

A weboldal használatával Ön elfogadja a sütik használatát és az ezzel kapcsolatos feldolgozásukat!

 

View more
Elfogadom