Csodakertész

Bereczki bőtermő birs

3.790Ft6.450Ft

Alany: BA29

Származás: régi magyar fajta
Érés/ fogyasztási idő: őszi, szeptember vége-október vége januárig fogyasztható
Termékenyülés: magánosan álló fái is jól teremnek
Termőképesség: nagyon korán termőre fordul, rendszeresen, bőven terem
Felhasználás: befőtt, ivólé, birs sajt, lekvár
Ajánlott termőtáj: mindenhol megterem, homokon is, a száraz meszes talajt nem kedveli
Ellenállóképesség: ellenálló, télálló

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

Származás: a Bereczki birs az egész világon ismert magyar fajta. Az alapfajtát Félegyházán 1883-ban találták, és Bereczki Máté, a nagy pomológus nevét viseli. 1995-ben lett árufajta. Az addig Bereczki néven szaporított birsalma fajtának nincs köze az eredeti fajtához.
Érés/ fogyasztási idő: Szeptember végétől október végéig szedik, szedéstől januárig fogyasztják
Termőképesség: igen termékeny, nagyon korán termőre fordul, magánosan álló fái is bőven teremnek.
Gyümölcse: nagy vagy igen nagy, 300-500 g közötti. Széles körte alakú, legszélesebb középtájon, a csésze felé kevésbé bordázott. Fedőszíne aranysárga, erősen molyhos. Íze édeskés, igen erős illatú. A legízletesebb és legillatosabb birsfajta. Befőzésre igen alkalmas. Héja éretten narancssárga. Húsa fehéressárga, közepesen lédús, kellemes, illata és zamata intenzív. A magház körül enyhén kövecses.
Hajtásrendszere: középerős növekedésű, felfelé törő hajtásokból álló félgömb alakú sűrű koronát nevel.
Ellenállóképessége: Korán fakad, ezért fagykár érheti. Termőhely iránt igénytelen, ellenálló, szárazságtűrő és télálló fajta.

További információk

Típus

Konténeres, Szabadgyökeres

Weboldalunk és áruházunk, mint minden más hasonló oldal a böngészéshez sütiket használ.

A sütik kis méretű szöveges fájlok. Bármilyen böngészőt is használunk a webezéshez, a használat során bizonyos adatokat elment a számítógépre, hogy gyorsabb, és élvezhetőbb legyen a böngészés. A letárolt sütiket a későbbiekben nem dolgozzuk fel, és nem gyűjtünk belőle személyes információt.

A weboldal használatával Ön elfogadja a sütik használatát és az ezzel kapcsolatos feldolgozásukat!

 

View more
Elfogadom