Nyári fontos alma

6.450Ft

Főoldal/Alma, Alma/Nyári fontos alma

Röviden a termékről

Fája erős növekedésű, szétterülő habitusú koronát nevel. Gyümölcse nagy vagy igen nagy, átlagosan 25 dkg-os. Neve is innen ered: egyes gyümölcsei 1 fontnyi súlyúak, fél kilónyiak. Héja világoszöld, napos oldalán pirossal csíkozott. Húsa kemény, roppanó, bőlevű, erősen savas. Magas savtartalma miatt elsősorban süteményekbe (Rétesalma), levesekbe, lekvárnak és egyéb módon feldolgozva ajánlott.

Alany: Vadalma magonc

Érés / fogyasztási idő: nyári, augusztus
Termékenyülés: jól termékenyül, jó pollenadó, porozó fajtái a Starking, Téli arany parmen
Termőképesség: későn fordul termőre, bőven terem, de termésingadozásra (alternancia) hajlamos
Felhasználás: konyhai, rétes, almaleves, befőtt, ecet
Ajánlott termőtáj: igénytelen
Ellenállóképessége: edzett

Törlés

Terméklap elküldése az ismerőseimnek

Áprilistól október végéig kizárólag konténeres növényeket szállítunk.
Szabadgyökeres növényeink folyamatosan rendelhetők, melyek azonban csak novembertől március végéig ültethetők.

Leírás

További nevei: Nyári fontos, Fontos alma, Tüköralma, Rétesalma, Lothringer rambour, Pfundapfel, Backapfel, Tellerapfel, Rambour franc, Rambour raye, Rambour d été
Származás: 16. század, bizonytalan származású, évszázadok óta ismert, de nagyon sokan a Kárpát-medencében keletkezett fajtának tekintik.
Érés: augusztus elején kezd érni, szakaszosan szedhető, nem túl éretten szedve 3-4 hétig is pincében eltartható.
Leírása: fája erős növekedésű, szétterülő habitusú koronát nevel. Termőhely iránt kevéssé érzékeny.
Gyümölcse: nagy vagy igen nagy, átlagosan 25 dkg-os. Neve is innen ered: egyes gyümölcsei 1 fontnyi súlyúak, fél kilónyiak. Héja világoszöld, napos oldalán pirossal csíkozott. Húsa kemény, roppanó, bőlevű, erősen savas. Magas savtartalma miatt elsősorban süteményekbe (Rétesalma), levesekbe, lekvárnak és egyéb módon feldolgozva ajánlott.

További információk

Válasszon ültetési típust

,

Hasonló termékek, a legnépszerűbbek közül

design-image-footer

Go to Top