Fehér batul alma

4.490Ft6.450Ft

Röviden a termékről

Fája közepesen későn fordul termőre, a nyirkosabb helyeken is jól terem, nagy igénye van a nedvességre. Gyümölcse sima, fényes, zsíros tapintatású, halványzöld, napsütötte részén piros. Húsa fehér, tömött, kezdetben roppanó,majd érésével olvadóvá válik .Íze édes, zamatos, lédús.

Alany: Vadalma

Érés/ fogyasztási idő: október/ november-december
Termékenyülés: jó, más fajtákkal (pl. Téli arany parmen)
Termőképesség: bőven, de rendszertelenül terem, termőre fordulása inkább késői
Felhasználás: nyers fogyasztás
Ajánlott termőtáj: Nyírség, Felvidék, de az egész országban föllelhető
Ellenállóképesség: ellenálló, hullásra hajlamos

Törlés

Megosztom

Áprilistól október végéig kizárólag konténeres növényeket szállítunk.
Szabadgyökeres növényeink folyamatosan rendelhetők, melyek azonban csak novembertől március végéig ültethetők.

Leírás

“Régi, kiváló, jól ismert és közkedvelt alma. Középnagy, szép, szabályos. Csészelevelei kicsik és összezáródnak, csészemélyedése kicsi és sekély. Héja sima és fényes, zsíros tapintatú, halványzöld, napos oldalán megpirosodik, értével megsárgul. Húsa fehér, tömött, eleinte roppanó, értével olvadó. Fája edzett, erőteljes növekedésű, magonca alanynak is kiváló. „Ki nem lehet mondani, hogy micsoda finom alma ez – úgy januárban, mikor kisárgul. Édes is, és olyan kellemes illatja van és zamatja. De jó leves. Nagyobbak lesznek kés őszre, és szépen kisárgul a polcon.” Több változata létezik Udvarhelyszéken is, a legjellemzőbbek a Zöld batul, Sárga batul és a Mosolygó batul. A fája közepesen későn kezd érni, a nyirkos helyeken is jól terem, nagy igénye van a nedvességre.” /www.szekelygyumolcs.ro/

További információk

Válasszon ültetési típust

,

Hasonló termékek

Válasszon a legnépszerűbbek közül

Hol járok az oldalon

Főoldal --) Alma, Alma --) Fehér batul alma

Go to Top