Csodakertész

Asztracháni piros alma

3.390Ft6.450Ft

Alany: Vadalama

Származás: több, mint száz éves orosz fajta, amely a Volga-vidékről
Érés: július közepe-augusztus eleje
Termékenyülés:
Termőképessége: bőven, rendszertelenül terem, termőrefordulása kései
Felhasználás: friss fogyasztás
Ajánlott termőtáj: alkalmazkodó, fagyzugot kerülni kell
Ellenállóképesség: almamolyra érzékeny

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

További nevei: Piros alma
Származása: többszáz éves orosz fajta, amely a Volga-vidékről, Asztrachán környékéről terjedt el az egész világon. Franciaországban a XVII. században, Amerikában a XIX. század elején már elterjedt fajta volt.
Érési ideje: július közepétől, augusztus elejéig elnyúló.
Termőképessége: bőven, de rendszertelenül terem, termőre-fordulása inkább késői.
Termékenyülése: jó virágport ad (diploid). Részben önbtermékenyülő, de porzófajtával többet terem. Jó porzó fajtái a Cox narancs renet, Téli arany pármen.
Gyümölcse: közép-nagy, kiegyenlítetlen. Inkább lapos, gyengén bordás. Színe jellegzetesen hamvas lilás-piros, csíkozott. Kocsánya középhosszú, középvastag, mélyedése közép-mély és szűk, csészemélyedése sekély. Húsa fehér, később sárguló, túléretten lisztes. Íze üdítő, enyhén édes, kellemesen savas, kissé illatos.
Hajtásrendszere: levele közép-nagy, pálhája kicsi, igen keskeny. Vesszeje középvastag, pirossal fedett barna. Koronája feltörekvő, majd gömb alakú.
Ellenálló-képessége: almamolyra érzékeny.
Termőhely igénye: alkalmazkodóképes, virágai fagyérzékenyek
Felhasználása: elnyúló érése miatt, házikertekben sokáig szedhető a gyümölcse, valamint szedés után 2-3 hétig tárolható

További információk

Típus

Konténeres, Szabadgyökeres

Weboldalunk és áruházunk, mint minden más hasonló oldal a böngészéshez sütiket használ.

A sütik kis méretű szöveges fájlok. Bármilyen böngészőt is használunk a webezéshez, a használat során bizonyos adatokat elment a számítógépre, hogy gyorsabb, és élvezhetőbb legyen a böngészés. A letárolt sütiket a későbbiekben nem dolgozzuk fel, és nem gyűjtünk belőle személyes információt.

A weboldal használatával Ön elfogadja a sütik használatát és az ezzel kapcsolatos feldolgozásukat!

 

View more
Elfogadom