Csodakertész

J.H. Hale őszibarack

Alany: mandula magonc Érés / fogyasztási idő: szeptember közepe Termékenyülés: öntermékeny, igen jó Termőképesség: korai termőre fordulás, rendszeresen, bőven terem Felhasználás: legjobb kompót alapanyag, azonnali fogyasztás, jól szállítható, piacos, fagyasztás Ajánlott termőtáj: igénytelen, védett fekvés Ellenállóképessége: levéltetvekkel szemben ellenálló, de a levélfodrosodásra érzékeny

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Származása: az Egyesült Államok , valószínű, hogy az Elberta magonca.
Érési ideje: szeptember második harmadik harmadában. Szedése szeptember elején rendesen megkezdhető.
Termőképessége: rendszeresen és igen bőven terem. Korán termőre fordul.
Termékenyülése: igen jól termékenyül, önmeddő és szükséges porzó fajta hozzá.
Gyümölcse: nagy, vagy igen nagy, kerekded, kissé megnyúlt alakú. Színe narancssárga, élénk vér-, majd sötétkárminpirosan mosott és szakadozottan csíkozott. Húsa élénk aranysárga, teljesen magvaváló, a mag közelében karminpiros, csordultig bő levű. Íze kellemes, a sárga húsú őszibarack fajtákra jellemző zamattal.
Szállíthatósága: igen jól szállítható. Hajtásrendszere: levele nagy, széles, lándzsa alakú, jellegzetes sárgás árnyalatú. Vesszeje igen erős, világos sárgás-zöldes-piros színű, igen kevés paraszemölccsel. Koronája közepes növésű. Ellenállóképessége: a téli hideg iránt nem érzékeny.
Termőhely igénye: a talaj iránt nem igényes.
Gazdasági értéke: igen értékes a sárga húsa miatt.
Rayman János – Dr. Tomcsányi Pál: Gyümölcsfajták zsebkönyve Budapest, Mezőgazdasági Kiadó 1964.

További információk

Típus

Konténeres, Szabadgyökeres

Weboldalunk és áruházunk, mint minden más hasonló oldal a böngészéshez sütiket használ.

A sütik kis méretű szöveges fájlok. Bármilyen böngészőt is használunk a webezéshez, a használat során bizonyos adatokat elment a számítógépre, hogy gyorsabb, és élvezhetőbb legyen a böngészés. A letárolt sütiket a későbbiekben nem dolgozzuk fel, és nem gyűjtünk belőle személyes információt.

A weboldal használatával Ön elfogadja a sütik használatát és az ezzel kapcsolatos feldolgozásukat!

 

View more
Elfogadom