Csodakertész

Pannónia kincse csemegeszőlő

2.450Ft2.950Ft

Szabadgyökerű dugvány

Érési idő: augusztus második fele
Termőképesség: bőtermő, fürtje nagy, laza, bogyója nagy méretű, sárga, ovális alakú, ropogós, kemény húsú .
Ajánlott termőhely: talajra nem igényes, enyhén fagytűrő, a szárasságot elviseli.
Ellenállóképessége: rothadásra minimálisan érzékeny, házikertekbe javasolt.
Felhasználás: friss fogyasztás

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: , ,

Leírás

Származása: magyar csemege és borszőlőfajta. Póczik Ferenc állította elő 1942-ben, a Szőlőskertek királynője muskotály és a Cegléd szépe fajták keresztezésével. A fajtára először Javosh Gyula figyelt fel, és tőle kapta nevét is. 1959-ben került az előzetesen elismert fajták sorába, és nagyüzemi telepítése is ekkor kezdődött el. Az 1980-as években újraszelektálták így a bogyóméret egyöntetű lett, a fürtszerkezet pedig lazább. Állami minősítést 2008-ban kapott.
Leírása: erős fejlődésű, közepes számú, elfekvő, hosszú hajtást nevel
Érési idő: augusztus közepe – vége
Ültetés ideje március-április vagy október-november, tőtáv 0, 8 – 1 m
Metszés metszési ideje február-március (rügyfakadás előtt). Hosszú metszést igényel.
Fürt: nagy, hengeres, vállas, laza, átlagtömege 180 g.
Bogyó: nagy, ovális, zöldes-fehér, húsos, olvadó héjú, lészegény, ropogós, harmonikus ízű
Ellenállóképessége: átlagos, talaj iránt nem, de fekvésre érzékeny, szárazságtűrő. Hosszan tőkén hagyható fürtjei. Gondos szedést és szállítást kíván, mert bogyója barnul nyomásra-ütődésre.
Házi kertekbe javasolt.

További információk

Típus

Konténeres, Szabadgyökeres

Weboldalunk és áruházunk, mint minden más hasonló oldal a böngészéshez sütiket használ.

A sütik kis méretű szöveges fájlok. Bármilyen böngészőt is használunk a webezéshez, a használat során bizonyos adatokat elment a számítógépre, hogy gyorsabb, és élvezhetőbb legyen a böngészés. A letárolt sütiket a későbbiekben nem dolgozzuk fel, és nem gyűjtünk belőle személyes információt.

A weboldal használatával Ön elfogadja a sütik használatát és az ezzel kapcsolatos feldolgozásukat!

 

View more
Elfogadom