Csodakertész

Nojabraskaja (Xenia) körte

3.290Ft

Alany: vadkörte

Származás: Szovjetunió
Érés idő: szeptember vége
Termékenyülés: jól termékenyül
Termőképesség: jó termőképességű
Leírás: szabályos körte alakú termése zöld alapon a napos oldalon piruló, mérete nagy. Húsa leves, vitaminban gazdag, ízletes
Felhasználás: frissen fogyasztva, díszfának
Ajánlott termőtáj: minden kertbe ajánlható
Ellenállóképesség: betegségekkel szemben ellenálló, téli lehűléseket jól tűri

kép forrása: magazin.fruitveb.hu

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Származás: Az egykori Szovjetunióban, Moldáviában állították elő a Bécs diadala × Társulati esperes keresztezésével.
Leírás: Fája a Bosc kobakhoz és a Hardenpont téli vajkörtéhez közel álló növekedési erélyű. Felfelé törő hajtásrendszerét a termések súlya széthajlítja. Gyümölcse nagy méretű, széles körtealakú, közepesnél hosszabb és szélesebb. A héj alapszíne éretten sárga, világos piros fedőszín a napsütötte oldalon kis mértékben borítja. A gyümölcs oldala kicsi mértékben parás. Húsa jó állományú, bőlevű, jó húsminőségű.
Érési idő: A Hardenpont téli vajkörte után átlagosan 6 nappal szedhető, október elején. Hosszan tárolható fajta.
Termesztési sajátosság: Mind termésátlaga, mind gyümölcsmérete jobb, mint a Bosc kobaké vagy a Hardenpont téli vajkörtéé. Moldáviai tapasztalatok szerint akár júniusig tárolható. További kipróbálásra mindenképp ajánlható, mint hazai körülmények között eredményesen termeszthető, jól tárolható téli körte.
Ellenálló képesség: A téli lehűléseket jól tűri.

További információk

Típus

Konténeres, Szabadgyökeres

Weboldalunk és áruházunk, mint minden más hasonló oldal a böngészéshez sütiket használ.

A sütik kis méretű szöveges fájlok. Bármilyen böngészőt is használunk a webezéshez, a használat során bizonyos adatokat elment a számítógépre, hogy gyorsabb, és élvezhetőbb legyen a böngészés. A letárolt sütiket a későbbiekben nem dolgozzuk fel, és nem gyűjtünk belőle személyes információt.

A weboldal használatával Ön elfogadja a sütik használatát és az ezzel kapcsolatos feldolgozásukat!

 

View more
Elfogadom