A Babette® ribiszke nagyon korai érésű tömött fürtökben hatalmas és kevés magot tartalmazó bogyókat nevelő ízletes ribizli különlegesség
Jellemző: nagyon korai, nagyon nagy bogyók, otthoni szaporítás
Tudományos név: Ribes rubrum Ribest® 'Babette'®
Magyar név: Babette korai ribiszke, Babette korai ribizli
Származás: A Ribest® fajtacsoportba tartozó ribizli a Lubera sokéves nemesítő munkájának eredménye
Amiért szeretjük: a 'Babette'® a legkorábbi érésű fajta ebben a fajtakörben.
Virágzás idő: május
Termésérés: június közepétől július közepéig
Leírás: a Ribest® 'Babette'® bokrossá nő, felfelé áll, de meglehetősen tömör marad. Nem csordogál, mint más korai fajták, és magas, rendszeres termést ad. A Ribest® 'Babette'® íze enyhe, így lényegesen kisebb a savassága, mint a többi piros ribizlié. Lédúsak és kevés magot tartalmaznak. .
Felhasználás: a bogyók nyersen falatozásra, de konyhai feldolgozásra is alkalmasak.
Fényigény: napos vagy részleges fényt biztosítsunk a számára
Ajánlott termőhely: jó vízáteresztő, humuszos talajban él meg a legjobban. A talajtakarást meghálálja
Ültetési távolság: 0,8-1 m
Ellenállóképesség: igazán egészséges fajta
Gondozás: a növekedés és a bősséges termés fenntartása érdekében javasoljuk, hogy évente 2-3 idősebb hajtást teljesen távolítsunk el
Helye az erdőkertben: 2-3 zóna
Megjegyzés: otthoni szaporítással bátran próbálkozhatunk
Szállítás: 2 liter; 20-40 cm növény méret