Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 886 8571 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Termékenyülés: önmeddő
Termőre fordulás: 5-7 év
Gyümölcs héja: cirmos, narancs sárga, sárga
Gyümölcs húsa: bőlevű, fehér, roppanó
Gyümölcs ízvilága: savanyú
Ajánlott termőhely: Alföld, hegyvidék, talajban nem válogat
Ellenállóképessége: alkalmazkodó

Nyári fontos alma

Kapható kiszerelések:
Szabadgyökeres oltvány
Alany: MM 106
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: db



Alany: Vadalma magonc Érés / fogyasztási idő: nyári, augusztus Termékenyülés: jól termékenyül, jó pollenadó, porozó fajtái a Starking, Téli arany parmen Termőképesség: későn fordul termőre, bőven terem, de termésingadozásra (alternancia) hajlamos Felhasználás: konyhai, rétes, almaleves, befőtt, ecet Ajánlott termőtáj: igénytelen                                                                                              Ellenállóképessége: edzett

Bővebb leírás

Nyári fontos alma

Részletező leírás

További nevei Nyári fontos, Fontos alma, Tüköralma, Rétesalma, Lothringer rambour, Pfundapfel, Backapfel, Tellerapfel, Rambour franc, Rambour raye, Rambour d été

Származás 16. század, bizonytalan származású, évszázadok óta ismert, de nagyon sokan a Kárpát-medencében keletkezett fajtának tekintik.

Érés augusztus elején kezd érni, szakaszosan szedhető, nem túl éretten szedve 3-4 hétig is pincében eltartható.

Leírása fája erős növekedésű, szétterülő habitusú koronát nevel. Termőhely iránt kevéssé érzékeny.

Gyümölcse nagy vagy igen nagy, átlagosan 25 dkg-os. Neve is innen ered egyes gyümölcsei 1 fontnyi súlyúak, fél kilónyiak. Héja világoszöld, napos oldalán pirossal csíkozott. Húsa kemény, roppanó, bőlevű, erősen savas. Magas savtartalma miatt elsősorban süteményekbe (Rétesalma), levesekbe, lekvárnak és egyéb módon feldolgozva ajánlott.

 



Rólunk

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Rólunk