Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 886 8571 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Termékenyülés: részben öntermékeny
Porzó fajtái: Magyar kajszi
Termőre fordulás: korai (3-4 év)
Érési sor: 7. Július közepe
Gyümölcs héja: narancs sárga, piros
Gyümölcs húsa: bőlevű, sárga
Gyümölcs ízvilága: édes
Ajánlott termőhely: talajban nem válogat

Mandulakajszi

Kapható kiszerelések:
Szabadgyökeres oltvány
Alany: Mirabolán magonc
Szabadgyökeres oltvány
Alany: Vadkajszi magonc
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: db



Alany: Vadkajszi magonc Érés / fogyasztási idő: Július második fele (középidő, a Magyar kajszi után 5-7 nappal) Termékenyülés: részben öntermékeny, pollenadója a Magyar kajszi Termőképesség: közepes teremőképességű, korán termőre fordul, rendszeresen terem Felhasználás: főleg befőttnek, de nyers fogyasztásra és lekvár készítésre is Ajánlott termőtáj: országszerte Ellenállóképesség: fagyokra nem érzékeny, Sharka vírusra közepesen, Moníliára és levélfoltosodásra eléggé fogékony

Bővebb leírás

Mandulakajszi

Részletező leírás

Eredetét tekintve magyar, Duna-Tisza közi nemesítés (Nyújtó Ferenc, 1954.).

Leírás Virágai későn nyílnak, a fagyokra nem érzékenyek. Fája közepesen erős növekedésű, felfelé törő, széthajló koronájú.

Gyümölcse nagy vagy igen nagy, oldalról lapított, mandulára emlékeztető. Héja világos narancssárga napos oldalon kárminnal mosott, pontozott. Húsa közepesen kemény. Színe világos narancssárga, lédús, kellemes zamatú, jellegzetes ízű.

Felhasználása friss fogyasztás, befőtt, ivólé



Rólunk

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Rólunk