Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 886 8571 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Termékenyülés: részben öntermékeny
Porzó fajtái: Cox narancs renet alma, Golden delicious alma, Húsvéti rozmaring alma, Téli arany pármen alma
Termőre fordulás: korai (3-4 év)
Gyümölcs héja: piros
Gyümölcs húsa: bőlevű, fehér, sárga
Gyümölcs ízvilága: édes, édes-savanyú, illatos
Ajánlott termőhely: Alföld, csapadékos, hűvös
Ellenállóképessége: alkalmazkodó

Jonathán Csányi alma

Kapható kiszerelések:
szabadgyökeres oltvány
Alany: M9
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: db



Alany: vadalma magonc Érés / fogyasztási idő: augusztus vége, november-decemberig eltartható
Termékenyülés: jó virágport ad, porzó fajtái: Húsvéti rozmaring, Parker pepin, Starking, Golden Delicious, Cox narancs renet (Cox 10),Téli arany parmen
Termőképesség: jól és rendszeresen terem, termőrefordulása korai
Felhasználás: nyersen fogyasztva
Ajánlott termőtáj: alkalmazkadóképes
Ellenállóképesség: lisztharmatra érzékeny

Bővebb leírás

Jonathán Csányi alma

Részletező leírás

Származás az alapfajta 1800-ban keletkezett Észak-Amerikában. Jelentőségét Jonathan Hasbrouck ismerte fel, később róla nevezték el. Magyarországon Bereczki nyomán a fajta nevét általánosan Jonathánnak írják. Leghosszabb ideig és legnagyobb arányban Magyarország almatermesztését uralta. Annyira egyeduralkodóvá vált a hazai termesztésben és piacon , hogy a vásárlók már szinte magyar fajtának tartották. Érés intenzíven színeződik és már augusztus végén szüretelehető. Hűtőtárolóban 4-5 hóanpig eltartható. Leírása Az alapfajtához képest kevésbé hajlamos az alternanciára (termésingadozás).

Gyömölcs a gyümölcshús íze az alapfajtáéhoz hasonló, de annál tömöttebb, keményebb. Húsa roppanó, sárgás-fehér színű, bő levű, kellemesen karakteres édes-savas, jellegzetes illatú és zamatú.



Rólunk

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Rólunk