Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 886 8571 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Termékenyülés: önmeddő
Porzó fajtái: Téli arany pármen alma
Termőre fordulás: 5-7 év
Gyümölcs héja: sárga , zöld
Gyümölcs húsa: fehér
Gyümölcs ízvilága: édes-savanyú
Ajánlott termőhely: csapadékos, hűvös, közepesen kötött (vályog) talaj

Fehér batul alma

Kapható kiszerelések:
Szabadgyökeres oltvány
Alany: Vadalma
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: db



Alany: Vadalma Érés/ fogyasztási idő: október/ november-december Termékenyülés: jó, más fajtákkal (pl. Téli arany parmen) Termőképesség: bőven, de rendszertelenül terem, termőrefordulása inkább késői Felhasználás: nyers fogyasztás Ajánlott termőtáj: Nyírség, Felvidék, de az egész országban föllelhető Ellenállóképesség: ellenálló, hullásra hajlamos

Bővebb leírás

Fehér batul alma

Részletező leírás

"Régi, kiváló, jól ismert és közkedvelt alma. Középnagy, szép, szabályos. Csészelevelei kicsik és összezáródnak, csészemélyedése kicsi és sekély. Héja sima és fényes, zsíros tapintatú, halványzöld, napos oldalán megpirosodik, értével megsárgul. Húsa fehér, tömött, eleinte roppanó, értével olvadó. Fája edzett, erőteljes növekedésű, magonca alanynak is kiváló. „Ki nem lehet mondani, hogy micsoda finom alma ez – úgy januárban, mikor kisárgul. Édes is, és olyan kellemes illatja van és zamatja. De jó leves. Nagyobbak lesznek kés őszre, és szépen kisárgul a polcon.” Több változata létezik Udvarhelyszéken is, a legjellemzőbbek a Zöld batul, Sárga batul és a Mosolygó batul. A fája közepesen későn kezd érni, a nyirkos helyeken is jól terem, nagy igénye van a nedvességre." /www.szekelygyumolcs.ro/



Rólunk

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Rólunk