Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 886 8571 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Termékenyülés: részben öntermékeny
Termőre fordulás: korai (3-4 év)
Gyümölcs héja: hamvas, sárga , zöld
Gyümölcs húsa: fehér, sárga
Gyümölcs ízvilága: illatos
Ajánlott termőhely: Alföld, hegyvidék
Ellenállóképessége: alkalmazkodó

Bereczki birs

Kapható kiszerelések:
Szabadgyökeres oltvány
Alany: Vadkörte
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: db



Alany: vadkörte magonc

Származás: magyar Érés/ fogyasztási idő: őszi, szeptember vége-október vége Termékenyülés: gyengén öntermékeny,  Termőképesség: nagyon korán termőre fordul, rendszeresen, bőven terem Felhasználás: befőtt, ivólé, birs sajt, konyhai felhasználás Ajánlott termőtáj: mindenhol megterem, homokon is, a száraz meszes talajt nem kedveli Ellenállóképesség: ellenálló

Bővebb leírás

Bereczki birs

Részletező leírás

Származás Az egész világon elterjedt magyar fajta, mely a legnagyobb magyar pomológus, Bereczki Máté nevét viseli.

Érés/ fogyasztási idő Szeptember végétől október végéig szedik, szedéstől januárig fogyasztják

Termőképesség Rendszeresen és bőven terem, nagyon korán termőre fordul

Gyümölcse Nagy, igen széles, egész felületén bordás, kb olyan széles, mint amilyen magas.Színe élénksárga, néha kis részben narancsos mosottsággal. Kocsánya általában világosbarna, kiemelkedő dudor. Csészemélyedése mély.

Húsa fehéressárga, kemény, taplósodó, néha kövecses, Íze édeskés, igen erős illatú. A legízletesebb és legillatosabb birsfajta.

Tárolhatósága jó. Jól is  szállítható, bár néha könnyen barnul.

Hajtásrendszere Levelei nagyok és világosabb zöldek, mint más fajtáké. Vesszei sötétbarnák. Koronája feltörekvő, erősen növő.

Ellenállóképessége Igen egészséges fajta

Termőhely-igénye Igénytelen, mindenütt jól megterem, homokon is. A száraz meszes talajt nem kedveli.

Művelés-módja bármilyen birsalanyon jól terem.

Gazdasági értéke Mind nálunk, mind külföldön kiválónak bizonyult. A birsfajták továbbfejlesztéséig és újabb típusok megjelenéséig mint legkiválóbb fajta foglalja el helyét.

Rayman János – Dr. Tomcsányi Pál Gyümölcsfajták zsebkönyve
Budapest, Mezőgazdasági Kiadó 1964.



Rólunk

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Rólunk