Az egyik legismertebb és leginkább keresett sárgahúsú őszibarackfajta. Talán nem véletlen! Ízletes és ellenálló
Jellemző: sárga húsú, nagy korona, bőtermő
Tudományos név: Prunus armeniaca 'Redhaven'
Magyar név: Redhaven őszibarack
Érés / fogyasztási idő: július közepe (Early Redhaven után 12-14 nappal)
Termékenyülés: öntermékeny, nagyon jól termékenyül
Termőképesség: rendszeresen, igen bőven terem, szinte évente gyümölcsritkításra szorul
Származása: Észak-Amerikából származik. A világ legelterjedtebb őszibarackfajtája 1963 óta engedélyezett.
Leírása: Gyümölcse közepes vagy nagy - héja közepes vastagságú, sárga, kárminpiros fedőszínnel. Érés előtt 8 nappal megszínesedik. Húsa sárga, a magja körül pirosas, jellegzetes aromájú, nagyon illatos, bőlevű, magvaváló, nagyon édes, igen finom ízű.
A kiültetés után növekedése erőteljes. A fa koronája nagy, sűrű, levelei közép nagyok, virágai kicsik. Gyorsan termőre fordul.
Felhasználás: azonnali fogyasztás, jól szállítható, piacos, fagyasztás, befőtt
Ajánlott termőtáj: edzett, országszerte ajánlható (a pngóvizes és fagyzugos helyektő tartózkodjunk)
Ellenállóképessége: kiváló az alkalmazkodóképessége – háztájiba, gyümölcsültetvénybe egyaránt jól megfelel. Viszonylag ellenálló a kései fagyokkal, s közepesen ellenálló a betegségekkel szemben. Levélfodrosodásra azonban erősen hajlamos (https://www.csodakertesz.hu/blog/oszibarack-levelfodrosodas-tafrina).