Sárga húsú, hatalmas gyümölcsöket érlelő nyár végén érő őszibarack fajta
Jellemző: sárga húsú, korai érésű
Tudományos név: Prunus persica 'Padana'
Magyar név: Padana őszibarack
Származás: Olaszország
Érés idő: augusztus eleje-közepe
Termékenyülés: öntermékeny
Termőképesség: bőtermő
Leírás: Fája erős növekedésű, feltörő koronát nevel. Gyümölcse nagy vagy nagyon nagy, gömb alakú. Felülete sárga, 40-60%-ban pirossal bemosott és márványozott, gyengén molyhos. Sárgahúsú, a mag körül piros, kemény, lédús, magvaváló, jó ízű.
Húsa: Sárgahúsú, a mag körül piros, kemény, lédús, magvaváló, jó ízű.
Felhasználás: nyersen fogyasztva a legkiválóbb
Ajánlott termőtáj: a száraz helyektől eltekintve bárhová ültethető az ország területén
Ellenállóképesség: fagytűrése közepes
Megjegyzés: https://www.csodakertesz.hu/blog/oszibarack-levelfodrosodas-tafrina