BIOGAZDÁLKODÁSBAN ENGEDÉLYEZETT
A kalciumnak nagy szerepe van a termés sejtfalának erősítésében. Kalciumhiány esetén a termés felpuhul, kireped, elveszíti piacosságát, almatermésűeknél keserűfoltosság, zöldség- és dísznövények esetén a terméscsúcs beszáradásos rothadása alakulhat ki.
A Myr Kalcium használata kihat a termékminőségre, annak tartósságára.
ADAGOLÁS:
Hajtatásban: 2-2,5 liter/ha, 10-15 naponként
Szőlőben: 2-3 liter/ha, 10-15 naponként
Alma és körte: 2-3 liter/ha, 12-15 naponként
Szamóca, eper: 5-7 naponként a bogyók megjelenésétől számítva. Erősíti a sejtfalat és a szöveteket, a gombás ferőzést gátolja.
ÖSSZETÉTEL:
Kalcium, vízoldható (ca) 5%
Nitrogén, szerves (N) 3%
Szén, szerves (C) 18,5 %
Aminosavak, peptidek 25%
pH 5