Fehér húsú őszibarack fajta, közepesen korai virágzással. Igazi őzi érésű, mutatós őszibarack fajta.
Jellemző: fehér húsú, középidejű virágzás, szeptemberi érésű
Tudományos név: Prunus persica 'Michelini'
Magyar név: Michelini őszibarack
Származása: 1930-ban Olaszországban magoncok közül kiemelt fajta.
Érés / fogyasztási idő: késői barack, szeptember közepén érik.
Termékenyülés: öntermékeny, nagyon jól termékenyül
Termőképesség: rendszeresen, közepes mennyiségben terem
Leírás: közép erős növekedésű fája, termőképessége közepes. Virágai közép időben nyílnak. Kései érése és tetszetős gyümölcsei miatt, nálunk az utóbbi időben terjedt el. Gyümölcse közepes vagy nagy méretű. Alakja gömbölyű, részaránytalan, csúcsa kissé bemélyedt. Héja gyengén, közepesen molyhos, fehér alapszínű, csíkozott piros fedőszín borítja.
Fehérhúsú, a mag körül piros, közepes szilárdságú, magvaváló, lédús, aromás, zamatos. Magja közepes nagyságú, gömbölyű.
Felhasználás: azonnali fogyasztás, jól szállítható és tárolható, piacos, fagyasztás
Ajánlott termőtáj: országban mindenütt biztonsággal termeszthető
Ellenállóképesség: fagytűrése közepes, kissé érzékeny a téli lehűlésre.
Megjegyzés: https://www.csodakertesz.hu/blog/oszibarack-levelfodrosodas-tafrina