Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/586-9493

Wojtek kamcsatkai mézbogyó - Konténeres

Telefonos ügyfélszolgálatÜgyfélszolgálat: +36-20/586-9493

Gyümölcseinek antioxidáns-hatása felülmúlja a kék áfonyáét, a fekete eperfáét, a húsos somét, a kökényét, a szederét és a fekete ribiszkéét. A népi gyógyászatban a növény csaknem minden részét használják

 

Tudományos megnevezés: Lonicera caerulea var. kamtschatica `Wojtek`

Magyar név: Wojtek mézbogyó
Érési idő
: június eleje
Termékenyülés: önmeddő (porzópár: bármelyik hasonló időben érő mézbogyó - pl.: Jolanta)
Leírás: A növény akár 2 m magasra is megnőhet és már egy év után hozhat termést. Tökéletes porzópár a Wojtek vagy a Zojka fajta számára.
Gyümölcse: ez a fajta kancsó alakú bogyókat visel, sötétkék színű, világosabb, viaszos bevonattal. Lédúsak, édes-savanyú ízűek és nagyon aromásak. Minél érettebb a bogyó, annál édesebb. A kamcsatkai lonc bogyója gazdag egészséges tápanyagokban, például pektinekben, szerves savakban, C-vitaminban és cukrokban. Ezenkívül a gyümölcsben található pigmentek figyelemre méltó tulajdonságokkal rendelkeznek, erősítik az ereket, és eltávolítják a nehézfémeket és más méreganyagokat a szervezetből.
Ellenállóképesség: fagytűrő
Megjegyzés: nem igényel savanyú talajt! Szaporítása egyszerű.

Szállítás: 1,5-2 l, 30-50 cm

Vásárolja meg most kedvező áron Wojtek kamcsatkai mézbogyó - Konténeres termékünket és válogasson további gyönyörű növényeink és kiegészítőink közül és máris élvezheti a természet szépségét és a kertészkezdés örömét!

Nincs raktáron
3 990 Ft
Érdeklődjön
vagy
Ingyen szállítás

Rendeljen ingyen szállítással 25.000 forinttól

Több, mint 300 féle gyümölcsfa

Több, mint 300 fajta gyümölcsfából válogathat

Szakértői ügyfélszolgálat

Kérje szakértőnk segítségét a +36-20/586-9493 számon

Őseink hagyatéka

Ősi magyar gyümölcsfákat termesztünk

Wojtek kamcsatkai mézbogyó - Konténeres leírása

Származása: mézbogyó (Lonicera caerulea) Eurázsia északi részén és Kanadában honos, számtalan változata ismert. Legelterjedtebb Szibériában és Japánban, ahol gyümölcseit gyűjtik és sokoldalúan felhasználják. Hosszú életű, akár 50 évig is élhet. Látványos termései miatt díszbokornak is ültetik.

 

Növekedés: A mézbogyó 1,2-1,5 méter magasra növő, széthajló ágrendszerű lombhullató bokor.

 

A termőhelyre kevéssé igényes növény. Gyakorlatilag bármilyen talajon megél, kivéve a nehéz agyagtalajokat és a kiszáradásra hajlamos, tápanyagszegény homoktalajokat. Erősen fagyzugos, belvizesedésre hajlamos, valamint déli fekvésű, szeles, kiszáradásra hajlamos területek nem alkalmasak termesztésére. Fényigényes, félárnyékos helyen a termésmennyiség és a gyümölcsméret csökkenésével kell számolnunk. Kiskertekben, balkonokon konténerben is jól nevelhető. Jól tolerálja az erősebb légszennyezést. Fagytűrő növény, vesszői akár a –45 oC-os, zöld hajtásai a –18 oC-os fagyokat is túlélik károsodás nélkül.

 

Termőképessége: Korán virágzik, a kinyílt virágok nem fagyérzékenyek, –7 oC-on sem fagynak el. Virágzása elhúzódó, 20-25 napig tart. Idegen megporzást igényel, ezért legalább két, azonos időben virágzó fajtát ültessünk, de a legmegfelelőbb három együttvirágzó fajta telepítése. Fontos, hogy a ribiszkéhez hasonlóan a cserjetörzs a talajba kerüljön, ezért kb. 5 cm-rel mélyebbre ültessük a növényeket, mint ahogy a faiskolában voltak. A sekélyen elhelyezkedő gyökérzet miatt legfeljebb ősszel és akkor is csak max. 5-8 cm mélységben mozgassuk a talajt. A mézbogyó nem szárazságtűrő, ezért rendszeres öntözésére nagy figyelmet fordítsunk.  Érett gyümölcseit a madarak is szívesen fogyasztják (érdemes hálóval védeni a bokrokat).

 

Érésidő: Az egyik legkorábban érő gyümölcsfajunk, szüreti ideje május végén-júniusban, a szamóca érési idejében van. A gyümölcsök akkor érettek, ha a gyümölcshús bíbor színű, ha zöldes, akkor még éretlen és nagyon savanyú. A gyümölcsökben nagyon apró, puha magvak találhatók, melyek kevéssé zavarók a friss fogyasztás és a feldolgozás során.

 

Felhasználása: Gyümölcsei hűtőben 1-2 hétig eltarthatók, bár a tárolhatóság nagymértékben függ a fajtától is. Gyümölcseinek antioxidáns-hatása felülmúlja a kék áfonyáét, a fekete eperfáét, a húsos somét, a kökényét, a szederét és a fekete ribiszkéét. A népi gyógyászatban a növény csaknem minden részét használják.

Wojtek kamcsatkai mézbogyó - Konténeres adatai
Mérete
Normál konténeres
Cikkszám
GK-281
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek