Kiváló ízű ehérhúsú őszibarack, húsában vörös foltokkal. Tavaszi virágzása a kert pompás látványa!
Jellemző: fehér húsú, nagy gyümölcs, közepes fa
Tudományos név: Prunus persica ’Maria Bianca’
Magyar név: Maria Bianca őszibarack
Származás: Olaszország
Amiért szeretjük: az őszibarack mindenképpen a kedvenceink közé tartozik. De a Maria Bianca fehér húsában megjelenő vörös foltok különlegességét emelik
Virág: öntermékeny
Termésérés: augusztus eleje-közepe
Leírás: igazán bőtermő fajat. Gyümölcse nagy vagy nagyon nagy (140-150 g), enyhén molyhos, gömbölyű. Fehér húsú, a magnál pirosas, lédús. Íze kiváló. Fája erősen növekszik, szétterülő koronát nevel.
Felhasználás: nyersen fogyasztva a legfinomabb
Fényigény: napos helyen lesznek legfinomabbak barackjai
Ajánlott termőhely: jó vízgazdálkodású meszes vagy semleges talajba javasoljuk ültetését
Ültetési távolság: 4,5-5 m
Ellenállóképesség: tafrina ellen védeni kell. Jó megoldás a Tejsavó és a Chitopron 5%keverékével megelőzés esetén 7-10 naponta, megjelenő betegsé kezetétől 3 x 5 naponta (https://www.csodakertesz.hu/blog/oszibarack-levelfodrosodas-tafrina).
Gondozás: a szabadgyökérrel ültetett őszibarackfákat az ültetés után metszeni kell. Rendszerint katlan koronát alakítunk ki a fán
Helye az erdőkertben: a háztól kissé távolabb (2-3. zóna), ahol időnként látogatjuk a fánkat.
Megjegyzés: magvaváló fehérhúsú tetszetős őszibarack