Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/586-9493

Fertődi zamatos málna - Konténeres
Fertődi zamatos málna - Konténeres
3 390 Ft

Fertődi zamatos málna - Konténeres

Telefonos ügyfélszolgálatÜgyfélszolgálat: +36-20/586-9493

Gyökérsarj

Érés / fogyasztási idő: Július eleje – augusztus eleje
Termékenyülés: igen jó
Termőképesség: kiegyenlített
Felhasználás: nyersen, befőzés, piacos
Ajánlott termőtáj: sok napfény – tápanyagban gazdag, jó vízelvezetésű talaj
Ellenállóképesség: relatív igénytelen. Tavasszal a letermett, 2 éves vesszőket a talaj szintjében vissza kell vágni. A következő évben a megmaradt, a második éves vesszőkön fog termést hozni.

Vásárolja meg most kedvező áron Fertődi zamatos málna - Konténeres termékünket és válogasson további gyönyörű növényeink és kiegészítőink közül és máris élvezheti a természet szépségét és a kertészkezdés örömét!

Videó
Raktáron
3 390 Ft
vagy
Ingyen szállítás

Rendeljen ingyen szállítással 25.000 forinttól

Több, mint 300 féle gyümölcsfa

Több, mint 300 fajta gyümölcsfából válogathat

Szakértői ügyfélszolgálat

Kérje szakértőnk segítségét a +36-20/586-9493 számon

Őseink hagyatéka

Ősi magyar gyümölcsfákat termesztünk

Fertődi zamatos málna - Konténeres leírása

Jellemzése: Hazánkban piacvezető fajta, jelentős területeken termesztik Kínában és Európa több országában is.

Életerős, nagyon erős növekedésű, bőségesen sarjadzó, kiváló megújuló képességű fajta. Vesszői sárgásbarnák, közép vastagok, mereven felállók, csúcsuk lehajló, kéregrepedésre nem hajlamosak. Sarjai a napos részen bordó bemosódásúak - alul erősen, felette közepesen, lila, zömök, tüskékkel fedettek.

Ősszel a letermett, 2 éves vesszőket a talaj szintjében vissza kell vágni. A következő évben a megmaradt, 2 éves vesszőkön fog termést hozni.

Levelei közép zöldek, három ritkán öt levélkések. Fürtjei közép hosszúak, a vesszők csúcsán rövidek. Hajtásai a hazai hideg teleket fagykárosodás nélkül elviselik. Rügyfakadása késői. Középkésői érésű fajta. Évről-évre kiegyenlítetten terem, termésbiztonsága kiváló.

Bogyója közép nagy (3, 4 g), gömbölyded, élénkvörös, fényes, tetszetős. Kemény húsállományát és színét az érés folyamán, és a szedés után is sokáig megőrzi. Íze harmonikusan édesen-savanykás, határozott málna zamatú. Kitűnő minőségű, piacos termést ad. Nagyon bőtermő, kedvező környezeti feltételek mellett, szakszerű termesztéssel a termésmennyisége a 18-20 t/ha-t is eléri. A guruló minőségű gyümölcs aránya meghaladja a 90 %-ot.

A gyengébb ökológiai adottságú területeket is jól tolerálja. Mélyhűtésre, konzervipari célra és friss piacra egyaránt a legkeresettebb üzemi fajta, de kiváló zamata és relatív igénytelensége miatt, házikerti- és biotermesztésre is ajánlott.

Fertődi zamatos málna - Konténeres adatai
Mérete
Normál konténeres
Cikkszám
sku-17366
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek