2007 és 2020 között vizsgált 50 kajszifajta közül az egyik legfagytűrőbbnek bizonyult kajszifajta (lsd blog, "Kajszi fajták fagytűrése").
Származás: Japán fajta
Érés idő: június vége-július eleje
Termékenyülés: öntermékeny, túlkötésre hajlamos
Leírás: tojásdad gyümölcsének héja nem reped, sima, kellemesen piruló. Húsa lédús, jó állagú, kellemes. Koronája gyönge növekedésű, virágzási ideje középkései.
Felhasználás: konyhai felhasználás (lekvár), nyers fogyasztás. Jelenleg az egyik legbiztosabb terméshozamú fajta.
Ajánlott termőtáj: jobb kerti talaj
Ellenállóképesség: késői virágzása miatt a tavaszi fagyokkal szemben ellenálló, metszése szükséges
Megjegyzés: bibéje mélyen ül a virágban, a kora tavaszi fagyokat a bibére hajló sziromlevelek védik