A ’Katinka’® szilvafajta toleráns a vírusbetegségek és a Moníliával szemben. Ugyanakkora gyümölcsét sokrétű felhasználása miatt kedveljük, a fát meg szabadidőben szívesen kertészkedők számára javasoljuk szívesen
Jellemző: vírus toleráns, közepes fa, sokrétű felhasználás
Tudományos név: Prunus domestica ’Katinka’®
Magyar név: ’Katinka’® szilva
Származás: Dél-Németország
Amiért szeretjük: ellenállóságáért és ízletes gyümölcseiért
Virág: április-május; öntermékeny
Termés: július-augusztus (korai)
Leírás: fája közepesen erős növekedésű, 5-8 m magasságot ér el. A gyümölcsök közepes méretűek, a héj színe ibolyás-kék, húsa aromás
Felhasználás: fogyasztható nyersen, de süteményekbe is kiváló. Feldolgozható pürének, kopót készíthető belőle, és egyéb tartósításra is akólkalmas Jól eltartható szilvafajta
Fényigény: napos fekvésbe történjen ültetése
Ajánlott termőhely: szereti a jó, inkább kötött talajokat
Ültetési távolság: 5-6 m
Ellenállóképesség: vírus és Monília toleráns szlilvafajta
Gondozás: a fiatal fák tövét mulccsal védjük és gondoskodjunk az aszályos időben a víz utánpótlásáról
Helye az erdőkertben: 2-3 zóna
Megjegyzés: 1/ korán termőre fordul, akár már az ültetés évében hozhat termést; 2/ A Katink a szilvát többek között a Bajor Állami Szőlészeti és Kertészeti Intézet (LVG) ajánlja általános termékcsaládként otthoni és kerti kertekben, valamint szabadidőben szívesen kertészkedők számára gyümölcsfajtaként