Származása: ismeretlen eredetű, valószínűleg Franciaországból terjedt el, régóta ismert fajta
Érési idő: május második felétől június közepéig érik
Gyümölcse: középnagy, néha nagyobb méretű, elsőrendű, tompa szív alakú, oldalt kissé lapított, kezdetben világospiros, majd éretten sötét kárminpiros színű. Húsa kemény, de gyorsan puhul, így a szállítást is kevésbé bírja. Héja vékony és fénylő, kocsánya középhosszú, középvastag, íze édeskésen savas. Igazán csak éretten jó. Esős időben könnyen felreped, esőmentes vidéken termése apró és ízetlen.
Leírása: fája erős növekedésű, jellegzetes széthajló, csüngő ágrendszerű koronája van. Rendszeresen és bőven terem.
Ellenállóképessége: jól alkalmazkodó, edzett fajta, de moníliára fogékony. Korai virágzás miatt a cseresznyelégy nem károsítja