Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 770 50 55 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Termékenyülés: részben öntermékeny
Ajánlott termőhely: jó minőségű talaj, közepesen kötött (vályog) talaj, laza ( homokos) talaj
Ellenállóképessége: alkalmazkodó

Római mogyoró K.1

Kapható kiszerelések:
Szabadgyökeres magonc
Alany: Saját gyökéren
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: dbAlany: Saját gyökéren (gyökérsarj) Érés / fogyasztási idő: Szeptember eleje Termékenyülés: pollenadó szükséges Termőképesség: korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem Felhasználás: nyersen, jól tárolható Ajánlott termőtáj: bárhol az országban Ellenállóképesség:

Bővebb leírás

Római mogyoró K.1

Részletező leírás

Eredet Régi olasz fajta, melyet továbbszelektáltak (Tamássy István, Horn Ede).

Termesztése A termés mennyisége nem elsősorban a virágok mennyiségétől függ, hanem a termővesszők hosszától és a termékenyülés eredményességétől. Vegyes rügyei a vesszők oldalán helyezkedik el, ezért mindig nagy számban találhatók nővirágok. Ezek termékenyülése azonban a nővirágot hozó vesszők hosszától függ. A legjobban termékenyülnek a 15-25 cm hosszúságú vesszőkön fejlődő virágok. Az ennél rövidebb vagy hosszabb vesszőkön található nővirágok mennyisége nem csak kevesebb, de rosszabbul is termékenyül. Az 50-70 cm hosszú vesszőkön általában termés nem várható.

A mogyoró virágzása az összes gyümölcsfaj közül a legkorábbi. A megporzást a szél végzi (nem rovarok). A téli szélsőséges időjárást a hosszú mélynyugalmú, későn virágzó fajták bírják jobban. A különböző ivarú virágok nyugalmi ideje és a fejlődésükhöz szükséges hőmérsékleti optimum is eltérő, ezért a hím és a nővirágok nem egy időben nyílnak. A nő- és a hímvirágok nyílásban megelőzhetik egymást. Magasabb hőmérsékleten a hímvirágok fejlődése gyorsul föl, ezért az együttvirágzás ideje lecsökken és kisebb esélye van a saját virágporral való megtermékenyítésre. A biztonságos megporzás érdekében hasznos, ha több fajta ültetésére kerül sor.

Leírás Virágait lombfakadás előtt hozza, de kései virágzásúnak számít, szélmegporzású. Bokra erőteljes növekedésű, széles kúp alakú. Tősarjsarjképzésre erősen hajlamos, melyről továbbszaporítható.

Gyümölcse Makkja lapított, szélesebb, mint hosszú, jellegzetes. Héja 1,5 mm vastag. Magbele 42 %-a a termésnek, jól kitölti az üreget.Mogyoró

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Mogyoró