Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 770 50 55 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Termékenyülés: részben öntermékeny
Termőre fordulás: korai (3-4 év)
Ajánlott termőhely: jó minőségű talaj, laza ( homokos) talaj, talajban nem válogat
Ellenállóképessége: alkalmazkodó

Bőtermő nagy mogyoró

Kapható kiszerelések:
Szabadgyökeres magonc
Alany: Saját gyökéren
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: dbAlany: Saját gyökéren (gyökérsarj) Érés / fogyasztási idő: Szeptember vége, október eleje Termékenyülés: pollenadó szükséges Termőképesség: kimagaslóan jó, korán termőre fordul Felhasználás: nyersen, jól tárolható Ajánlott termőtáj: bárhol az országban Ellenállóképesség:

Bővebb leírás

Bőtermő nagy mogyoró

Részletező leírás

Eredet A magyar szelektálás (Budatétény).

Termesztése A termés mennyisége nem elsősorban a virágok mennyiségétől függ, hanem a termővesszők hosszától és a termékenyülés eredményességétől. Vegyes rügyei a vesszők oldalán helyezkedik el, ezért mindig nagy számban találhatók nővirágok. Ezek termékenyülése azonban a nővirágot hozó vesszők hosszától függ. A legjobban termékenyülnek a 15-25 cm hosszúságú vesszőkön fejlődő virágok. Az ennél rövidebb vagy hosszabb vesszőkön található nővirágok mennyisége nem csak kevesebb, de rosszabbul is termékenyül. Az 50-70 cm hosszú vesszőkön általában termés nem várható.

A mogyoró virágzása az összes gyümölcsfaj közül a legkorábbi. A megporzást a szél végzi (nem rovarok). A téli szélsőséges időjárást a hosszú mélynyugalmú, későn virágzó fajták bírják jobban. A különböző ivarú virágok nyugalmi ideje és a fejlődésükhöz szükséges hőmérsékleti optimum is eltérő, ezért a hím és a nővirágok nem egy időben nyílnak. A nő- és a hímvirágok nyílásban megelőzhetik egymást. Magasabb hőmérsékleten a hímvirágok fejlődése gyorsul föl, ezért az együttvirágzás ideje lecsökken és kisebb esélye van a saját virágporral való megtermékenyítésre. A biztonságos megporzás érdekében hasznos, ha több fajta ültetésére kerül sor.

Leírás Virágait lombfakadás előtt hozza, de kései virágzásúnak számít, szélmegporzású. Bokra kezepesnél gyöngébb növekedésű, törzses fácskát nevel.

Gyümölcse Makkja nagy, négyszögletes alakú, jellegzetes. Magbele 50 %-a a termésnek.Mogyoró

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Mogyoró