Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 770 50 55 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Termőre fordulás: 5-7 év
Érési sor: október közepe, 17. Október vége, 18. November eleje, 19. November közepe
Gyümölcs héja: sárga
Gyümölcs húsa: fehér, olvadó
Gyümölcs ízvilága: édes-savanyú, fűszeres, illatos
Ajánlott termőhely: jó minőségű talaj, jó vízgazdálkodású talaj
Ellenállóképessége: alkalmazkodó
Növekedés: nem lesz túl nagy fa
Felhasználás: tárolható

Óriás körte

Kapható kiszerelések:
Szabadgyökeres oltvány
Alany: Vadkörte
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: dbAlany: vadkörte magonc Érés/fogyasztási idő: téli, szeptember vége/ március-áprilisig tárolható utóérési szakasza hosszú Termékenyülés: jó pollenadója: Guyot Gyula, Vilmos, Conference Termőképesség: közepesen korán fordul termőre, rendszeresen, igen bőven terem Felhasználás: asztali Ajánlott termőhely: szélsőséges homok és agyagtalajok kivételével bárhová alkalmas ültetni Ellenállóképesség: eléggé ellenálló

Bővebb leírás

Óriás körte

Részletező leírás

Származás 1897, Ausztrália, Vilmos körte x Angevin szépe keresztezésével keletkezett. Régi fajta, de Európában csak az utóbbi évtizedekben termesztik.

Társneve Packham's triumph

Leírása közép erős növekedésű, mérsékelten felfelé törő, termőkorban ívesen lehajló gömbkoronát nevel.

Gyümölcse nagy vagy igen nagy, széles körte alakú.

Húsa fehér, olvadó vajkörte, a Vilmoséhoz hasonló édes-savas íz és zamatanyagokkal, kősejtmentes. Nem szotyósodik. Tartós tároláshoz az optimális szüretidő szeptember harmadik dekádja. Fán hagyva - ellentétben a a téli fajtákkal - október közepére beérik, az alapszíne szép sárga lesz. Bár elsősorban friss fogyasztásra a legalkalmasabb, de sokoldalúan feldolgozható, melynek során íze, aromája, szép fehér hússzíne nem változik meg. Középkorán fordul termőre. Termőre fordulás után rendszeresen és igen bőven terem. Nagykanizsán azonos térállásban háromszor annyit termett, mint mint a Clapp kedveltje, de a Bosc kobak fajtánál is 70%-kal, a Conference-nél pedig 61%-kal termett többet. Termésingadozásra alig hajlamos.

Ellenállóképesség termőhely iránt közepesen igényes, szélsőséges homoktalajon és túl kötött agyag talajok kivételével mindenütt jól termeszthető. Téli és tavaszi fagyokra kevésbé érzékeny. Körtevarasodásra alig fogékony, a körtelevélbolha pedig csak mérsékelten károsítja.

 Körte

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Körte