Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 770 50 55 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Termékenyülés: öntermékeny
Termőre fordulás: korai (3-4 év)
Érési sor: 8. Július vége
Gyümölcs héja: narancs sárga
Gyümölcs húsa: sárga
Gyümölcs ízvilága: édes
Ajánlott termőhely: talajban nem válogat

Pannónia kajszi

Kapható kiszerelések:
Szabadgyökeres oltvány
Alany: Vadkajszi magonc
Szabadgyökeres oltvány
Alany: Mirabolán magonc
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: db



Alany: vadkajszi magonc Érés / fogyasztási idő: Július harmadik harmada, vége Termékenyülés: öntermékeny Termőképesség: nagyon bőteremő Felhasználás: lének, nyersen fogyasztásra, befőtt, lekvár készítésre (akár a Magyar kajszi) Ajánlott termőtáj: országszerte inkább dombvidékre ajánlott Ellenállóképesség: kissé fagyérzékeny

kép forrása: mkszn.hu

Bővebb leírás

Pannónia kajszi

Részletező leírás

Eredetét tekintve magyar nemesítés (Maliga Pál, Apostol János). Termesztése Közép időben virágzik. Termése nem egyenletesen érik, ami folyamatos gyümölcsellátást biztosít. Leírás Virágai középidőben nyílnak, a fagyokra érzékenyek, ezért inkább dombvidékre ajánlott. Fája gyönge, gyönge közepes növekedésű, széthajló, koronájú. Termőre fordulást követően szétterebélyesedő. Gyümölcse közepesen nagy, 50-60 g, 40-50 mm átmérőjű, narancssárga,  lapított. Héja a napos oldalon kárminnal lehelt. Húsa narancssárga, középkemény, finoman rostos, lédús, jellegzetes aromával, zamattal.



Kajszi

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Kajszi