Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 886 8571 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Termékenyülés: önmeddő
Porzó fajtái: Ceglédi bíborkajszi, Magyar kajszi, Pannónia, Bergeron
Termőre fordulás: korai (3-4 év)
Érési sor: 6. Július eleje
Gyümölcs héja: narancs sárga, piros
Gyümölcs húsa: sárga
Gyümölcs ízvilága: édes, illatos
Ajánlott termőhely: hegyvidék, védett fekvés

Ceglédi piroska kajszi

Kapható kiszerelések:
Szabadgyökeres oltvány
Alany: Mirabolán
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: db



Alany: Mirabolán magonc Érés / fogyasztási idő: Július eleje Termékenyülés: önmeddő, társítani kell a következő fajtákkal: Ceglédi bíborkajszi, Magyar kajszi, Pannónia, Bergeron Termőképesség: korán termőre fordul, bőven terem Felhasználás: lének, nyersen fogyasztásra, kiváló befőtt készíthető Ajánlott termőtáj: védett fekvés, dombvidék Ellenállóképessége: fagyérzékenysége közepes, a sharka vírusra közepesen  fogékony kép forrása:mkszn.hu

Bővebb leírás

Ceglédi piroska kajszi

Részletező leírás

Érési idő a Magyar kajszi előtt öt-hét nappal érik, július elején. Középkorai virágzású, elhúzódó. Korán termőre fordul, bőven terem, a hosszú vesszők is berakódnak a terméssel.

Gyümölcse gömbölyű, középnagy, átlagos tömege 52 g. Felülete narancssárga, fénylő, 50-70%-ban kárminpirossal bemosott. Húsa narancssárga, szilárd. Csak teljes érésben alakul ki igazán jó kajszizamata, ekkorra azonban már puha, erősen lédús. Magja kicsi, magbele édes.

Leírása kis méretű, sűrű, szétterülő koronát nevel. Önmeddő, társítani kell a következő fajtákkal ‘Ceglédi bíborkajszi’, ‘Magyar kajszi’, ‘Pannónia’, ‘Bergeron’.

Felhasználása Elsősorban friss fogyasztásra  alkalmas, de befőzésre is megfelel.

Ellenállóképessége fagyérzékenysége közepes, a sharka vírusra közepesen  fogékony. Kedvező termesztési- és gyümölcstulajdonságai miatt telepítésre javasolt.

 



Kajszi

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Kajszi