Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 886 8571 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Termékenyülés: részben öntermékeny
Porzó fajtái: Bonifác dió - öntermékeny, Milotai bőtermő dió
Termőre fordulás: korai (3-4 év)
Érési sor: 13. Szeptember közepe
Gyümölcs húsa: fehér
Ajánlott termőhely: Alföld, hegyvidék, közepesen kötött (vályog) talaj, laza ( homokos) talaj
Ellenállóképessége: alkalmazkodó
Növekedés: közepesen erőteljes növekedésű

Milotai kései dió

Kapható kiszerelések:
Szabadgyökeres oltvány
Alany: dió
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: db



Alany: házidió magonc Érés / fogyasztási idő: Október közepe Termékenyülés: pollenadó szükséges (Milotai bőtermő, Bonifác) Termőképesség: igen korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem Felhasználás: könnyen törhető, nyersen, jól tárolható Ajánlott termőtáj: bárhol az országban Ellenállóképesség: kései fagyokra kevéssé érzékeny kép forrása: dioskonyv.hu

Bővebb leírás

Milotai kései dió

Részletező leírás

Eredet Magyar keresztezés, (Milotai 10 X Pedro, Szentiványi Péter, 2002) Termesztése Termőre fordulása, termésbiztonsága és termés mennyisége a Milotai 10-nél kedvezőbb. Termését 59 %-ban oldalrügyön hozza. Bőtermő. A megporzást a szél végzi (nem rovarok). Rügyfakadása elhúzódik, ezért kisebb fagykár éri a késő tavaszi fagyok idején. Leírás Virágait lombfakadás előtt hozza, késői virágzásúnak számít, ezért a kései fagyok kevésbé jelentenek rá veszélyt. Fája közepesen erőteljes növekedésű, feltörekvő, hengeres, ritka koronát nevel. Termése Héja könnyen törhető és tisztítható. Magbele 46 %-a a termésnek, jó ízű.



Dió

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Dió