Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 886 8571 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Gyűjtés helye: Milota
Termékenyülés: részben öntermékeny
Termőre fordulás: korai (3-4 év)
Érési sor: 13. Szeptember közepe
Gyümölcs húsa: fehér
Ajánlott termőhely: talajban nem válogat
Ellenállóképessége: alkalmazkodó
Növekedés: erőteljes növekedésű
Megjegyzés: szélmegporzású,

Milotai 10 dió

Kapható kiszerelések:


Alany: dió magonc Érés / fogyasztási idő: Szeptember vége Termékenyülés: pollenadó szükséges Termőképesség: korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem Felhasználás: könnyen törhető, nyersen, jól tárolható Ajánlott termőtáj: bárhol az országban Ellenállóképesség: esős ősz után levélragya jelentkezhet

Bővebb leírás

Milotai 10 dió

Részletező leírás

Eredet Magyar tájfajta (tiszaháti, Milota, Szentiványi Péter)

Termesztése Az egyik legjobb termőképességű és a legjobb minőségű termést adó fajta. Gyöngébb termőhelyen a termőfelület kinevelése vontatott, a termés minősége azonban változatlanul jó. Termését 20-25 %-ban oldalrügyön hozza. Bőtermő. A megporzást a szél végzi (nem rovarok). Rügyfakadása elhúzódik, ezért kisebb fagykár éri a késő tavaszi fagyok idején.

Leírás Virágait lombfakadás előtt hozza, közép idejű virágzásúnak számít, ezért a kései fagyok kevésbé jelentenek rá veszélyt. Szélmegporzású. Fája közepesen erőteljes növekedésű, idős korában szép, félgömb alakú koronát nevel.

Termése Héja könnyen törhető és tisztítható. Magbele 51,7 %-a a termésnek, jó ízű, olajtartalma magas (68,4 %), fehérjetartalma (17,7 %).



Dió

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Dió