Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 770 50 55 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Gyűjtés helye: Tamási
Gyümölcs héja: bordó
Gyümölcs húsa: roppanó
Gyümölcs ízvilága: édeskés, savanykás
Tulajdonságai: Rezisztens/ellenálló fajta

Korai Tamási cseresznye

Kapható kiszerelések:
Szabadgyökeres oltvány
Alany: vadcseresznye magonc
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: dbAlany: Sajmeggy Érés/fogyasztási idő: május 10. körül Termékenyülés: jó Termőképesség: rendszeresen, bőven terem Felhasználás: friss fogyasztás Ajánlott termőtáj: országosan bárhová Ellenállóképessége: edzett, ellenálló

Bővebb leírás

Korai Tamási cseresznye

Részletező leírás

Származása a 40 év körüli anyafa Tamásiban, Bagdi Gábor kertjében található. A fajtaleírás szerint a Márki korai cseresznyével több hasonlóságot mutat.

Termékenyülése nagyon jó, túlkötésre is hajlamos, sok zöld apró gyümölcse lehullik érés előtt. Korai virágzású. A szomszédságában egy Bigarreu Burlat található, mely valószínűleg jól porozza.

Érési idő a gyümölcs nagyon korai érésű, egyes években már április 30.-án van piros, ehető gyümölcse, de az évek alatt megállapítást nyert, hogy igazán érett gyümölcse csak május 10. körül van. Szakaszosan érik. Jellemzően a fürtökben egyszerre csak 1-2 szem érik be teljesen, vannak szemek amelyek be sem érnek. Válogatva érdemes szedni, csak a bordó színűeket, ezek zamatosak, a pirosak kevésbé édesek.

Gyümölcse kicsi (20 mm), éretten jellegzetes cseresznye zamatú, édeskés, kissé savas. Húsa éretten félkemény, csak kissé ropogós, a meggytől jóval keményebb, lehet ropogtatni . Héja vékony, repedésre nem hajlamos, éretten bordóra színeződik.

Felhasználása rendkívüli koraisága, szakaszos érése miatt  házi kertben tökéletes tavaszi csemege.

A szél nemigazán tesz benne kárt, ellenben a madarak nagyon rájárnak. Mikorra a legtöbb  cseresznye fajta elkezd érni, ez a fa már zöld, gyümölcsére csak a sok magja emlékeztet, ami a  fa alatt van.

Ellenállóképessége az anyapéldány egészséges, törzse teljesen ép, monília nem észlelhető. (Lemosó permetezést szokott kapni tavasszal.)Cseresznye

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Cseresznye