Jó, hogy itt van, jelentkezzen be!

TelefonszámSzállítás, csomagolás: +36 20 770 50 55 Nyitvatartásnovember-március (H-P).: 8:00-16:00

Termékenyülés: öntermékeny
Termőre fordulás: korai (3-4 év)
Érési sor: 16. Október közepe
Gyümölcs héja: éretten fekete
Gyümölcs húsa: magháznál vörös, sárga
Gyümölcs ízvilága: édeskés
Tulajdonságai: Rezisztens/ellenálló fajta
Ellenállóképessége: igénytelen

Kökény

Kapható kiszerelések:
Konténeres
Alany:
Készlet:
van készleten
Szállítás:
ültetési időben

Kiválasztva:

Mennyiség: db



Érés/fogyasztási idő: szeptember-október Termékenyülés: jó Termőképesség: jó Felhasználás: nyers fogyasztás Ajánlott termőtáj: országosan bárhová Ellenállóképesség: igénytelen

 
Bővebb leírás

Kökény

Részletező leírás

Magyar népies nevei boronafa, koronafa, ekegúzs, kininfa, kökönye, tövisfa, zabszilva.

Származása Magyarországon őshonos

Leírása Az 1–4 m magasra is megnövő lombhullató cserje sötétszürke ágai hegyes tövisekben végződnek. Növekedése szabálytalan. Lassú növekedésű, hosszú életű. apró, kékesfekete, hamvas, csonthéjas. Szeptemberben érik. Éretlen termésének húsa erősen fanyar ízű. Akkor érdemes gyűjteni a gyümölcsöt, amikor a dér már megcsípte, ekkorra megpuhul, fanyarságából veszít, és enyhén édes íze lesz.

Felhasználása

  • Almával gyümölcséből mártás készíthető, amit húsokhoz és vadhúsokhoz ízesítőként egyaránt felhasználhatunk.
  • Mézzel, gyógyító hatású dzsem, vagy zselé készítésére használhatjuk.
  • Gyümölcsbor készítésére is alkalmas. (Híres a spanyolországi Navarra környékén előállított  Patxaran).
  • Likőr is készítenek belőle, de fogyasztják cukrozott gyümölcsként, aszalva vagy gin hozzáadásával 1-2 hónapig érlelve.
  • Nyersen is ehető.
  • Levele teafőzésre alkalmas.


Kökény

Ízelítő gyümölcsfa választékunkból

Ezeket a gyümölcsfákat ajánljuk még önnek

  • share
  • share
  • share
  • share
Kökény