Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
490 Ft
Menny.:db
Szabad gyökeres növények - infó
KONTÉNERES NÖVÉNYEK - INFÓ

Mikorrhíza gombapor tabletta (Gondos csomag része)

Gombapor tabletta – a csomag tartalma: 2 db tabletta, mely 1 db gyümölcsfa ültetéséhez szükséges A mikorrhíza gomba por segítségével kölcsönösen hasznos együttélés (szimbiózis) alakítható ki a fa és a fák gyökerén élő szimbionta gombák között. Előnyök: – az ültetéssel együttjáró stressz csökken, – vízhiány esetén a megnövekedett gyökérfelület révén nő a szárazságtűrés, – az oldott tápanyag felvétel biztosítása (kb. 100-szorosára növekszik), – a mikorrhíza jelenlétében kijuttatott trágya jobban hasznosul, – a gyökérkapcsolat a növény és a gomba között teljes életre szól.

Elérhetőség: Raktáron
490 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

A mikorrhíza (görögül: gombás gyökér) a gombák és a növények közötti kölcsönösen hasznos együttélés (szimbiózis). A moháknak, a harasztoknak, a nyitva- és a zárvatermőknek szinte nincs olyan családja, amelyikben ne fordulna elő. Amíg a mikorrhíza nélküli gyökerek felszívó felületét csak a gyökérszőrös zóna alkotja, a mikorrhízás gyökerek hasonló felületét a környező talajt behálózó gombafonalak rendkívüli mértékben megnövelik. Így a gomba jelentősen hozzájárul a növény víz- és ásványianyag ellátásához, amiért cserébe az anyagcseréjéhez és energiatermeléséhez szükséges szerves anyagokat kap. Előnyök:
az ültetéssel együtt járó stressz csökken,
vízhiány esetén a megnövekedett gyökérfelület révén nő a szárazságtűrés,
az oldott tápanyag felvétel biztosítása (kb. 100-szorosára növekszik),
a mikorrhíza jelenlétében kijuttatott trágya jobban hasznosul,
a gyökérkapcsolat a növény és a gomba között teljes életre szól.
Hátrány: a mikorrhíza anyagoknak egyáltalán nincs káros hatásuk. Felhasználás: A csomag tartalmát (2 db tabletta), az ültetés során a gyökerekre kell morzsolni.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére