Tudományos megnevezés: Lycii fructus
A goji bogyót, a piros színű, nyers termést elrágcsálva, a szárított bogyókat vagy vízbe áztatva teába (müzlivel, turmixokhoz), de akár főzve is különböző kásákkal fogyasztják. Fogyasztásának tulajdonítják a hosszan tartó fiatalos közérzetet, szépséget, erőt, kitartást. A világ több részén afrodiziákumként ismerik. A nagy mennyiségű C-vitaminon kívül 18-féle aminosavat és 21-féle ásványi anyagot is tartalmaz.
Érés idő: ősz Termékenyülés: öntermékeny Termőre fordulás: 1-2 év Leírás: -25 °C-ig télálló, minden kerti talajon jól fejlődik. Szereti a napos, félárnyékos helyet. A növény erőteljes növekedésű, 4 m magasra is megnő, és a 2. évtől már teremhet. Virágai nyáron élénk lilás színűek, augusztustól októberig pedig korallvörös bogyókat terem. Felhasználás: nyersen Ellenállóképesség: betegsége, kártevői nem ismertek