Talán nem véletlen, hogy az egyik legismertebb őszibarackfajta: viszonylag kevés gondoskodással igen szép és ízletes őszibarack gyümölcsöket nevelhetünk kertünkben.
Jellemző: sárga húsú, korai érés, ellenálló
Eredet: H. P. Montgomery Palisadéban (Washington, USA), a Redhaven rügymutációjaként találta
Érés / fogyasztási idő: nyári, július eleje-közepe (Redhaven előtt 12-14 nappal)
Termékenyülés: öntermékeny, nagyon jól termékenyül
Termőképesség: rendszeresen és igen bőven terem, esetenként ritkítani kell.
Leírás: termése 130 g átlagos tömegű, kissé megnyúlt. Sárga húsa inkább édes, mint savas. Kellemes, jóízű fajta.
Felhasználás: azonnali fogyasztás, jól szállítható, piacos, fagyasztás, lekvár
Ajánlott termőtáj: edzett, országszerte ajánlható
Ellenállóképessége: lisztharmatra kevésbé fogékony, túlkötésre fogékony (https://www.csodakertesz.hu/blog/oszibarack-levelfodrosodas-tafrina)