Különlegesen zamatos őszibarack fajta, amelyet a piacon nem biztos, hogy megvennénk fakó héjszíne miatt. Nagyon ízletes befőtt is készíthető belőle.
Tudományos név: Prunus persica 'Champion'
Magyar név: Champion őszibarack
Származása: Amerikában állították elő az 'Oldmixon Free' és az 'Early York' keresztezésével a XIX. század végén.
Érés / fogyasztási idő: augusztus második fele
Virág: középkorai virágzású
Termékenyülés: öntermékeny, nagyon jól termékenyül
Termőképesség: rendszeresen, bőven terem, későn fordul termőre
Leírás: virágai a fagyokkal szemben nem érzékenyek, bárhová ajánlott. Koronája erős, nagy, merev, széthajló. Gyümölcse igen nagy, majdnem teljesen gömb alakú. Héja sárgás-zöldes fehér kárminpirossal belehelt, kevés kárminpiros csíkkal. Húsa majdnem teljesen fehér, a mag körül alig piruló. Íze igen kellemes, bő levű, rendkívül zamatos, harmonikus cukor-sav aránnyal.
Felhasználás: azonnali fogyasztás, jól szállítható, piacos, fagyasztás, lekvár
Ajánlott termőtáj: edzett, az országban mindenütt biztonsággal termeszthető
Ellenállóképesség: Fagytűrése közepes.
Megjegyzés: https://www.csodakertesz.hu/blog/oszibarack-levelfodrosodas-tafrina