Származás: Magyar kajszi C. 1646 és a Ceglédi bíborkajszi keresztezésével (Nyújtó Ferenc és munkatársai)
Érés / fogyasztási idő: július
Termékenyülés: öntermékeny
Termőképesség: jó termőképesség; korán fordul termőre, bőven terem
Leírás: a Magyar kajszi után 12 nappal, szakaszosan érik. Hullásra nem hajlamos, termés ritkítás olykor szükséges. Fája közepesen erős növekedésű. A virágok egy részét a hosszú vesszőkön hozza. Gyümölcse közepes méretű, kúpos, talpas, oldalt kissé lapított. Narancssárga alapszínű héja sötét-kárminnal 40-60%-ban bemosott. Húsa sötétnarancs, tömör, finoman erezett, kemény, de leves.
Virágzás: a Magyar kajszi után 1-2 nappal
Felhasználás: friss fogyasztás, feldolgozás. Jól szállítható, tárolható.
Ajánlott termőtáj: országosan
Ellenállóképesség: fagyérzékenysége a közepesnél jobb, sharka vírussal szemben az átlagosnál jobban, moníliára közepesen fogékony