Érési idő: a Magyar kajszi előtt öt-hét nappal érik, július elején. Középkorai virágzású, elhúzódó. Korán termőre fordul, bőven terem, a hosszú vesszők is berakódnak a terméssel.
Gyümölcse: gömbölyű, középnagy, átlagos tömege 52 g. Felülete narancssárga, fénylő, 50-70%-ban kárminpirossal bemosott. Húsa narancssárga, szilárd. Csak teljes érésben alakul ki igazán jó kajszizamata, ekkorra azonban már puha, erősen lédús. Magja kicsi, magbele édes.
Leírása: kis méretű, sűrű, szétterülő koronát nevel. Önmeddő, társítani kell a következő fajtákkal: ‘Ceglédi bíborkajszi’, ‘Magyar kajszi’, ‘Pannónia’, ‘Bergeron’.
Felhasználása: Elsősorban friss fogyasztásra alkalmas, de befőzésre is megfelel.
Ellenállóképessége: fagyérzékenysége közepes, a sharka vírusra közepesen fogékony. Kedvező termesztési- és gyümölcstulajdonságai miatt telepítésre javasolt.