Kiváló zamatú, korai érésű sárgabarack. Nagyon finom lekvár készíthető belőle!
Magyarországon tájszelekcióként gyűjtötték be kajszi alanynak. A ráoltott kajszi fák jól erednek, de növekedési erélyük gyengébb a vadkajszi magoncokhoz és a mirobalanhoz viszonyítva. A kajszifák koronája ezen az alanyon 35-40%-al kisebb, fajlagos hozamuk 20%-al nagyobb a magoncokéhoz viszonyítva.
Érés/ fogyasztási idő: július eleje
Termékenyülés: jó, más fajtákkal (Gönci magyar és Magyar kajszi)
Termőképesség: nagy termőképességű, korán termőre fordul
Felhasználás: nyers fogyasztás, lekvár, pálinka
Ajánlott termőtáj: melegkedvelő, középkötött vályog vagy kötött altalajú homok
Ellenállóképesség: moníliától védeni kell, a Magyar kajszinál jobban tűri a fagyokat