Az egyik legkiválóbb ízű, fehér húsú, kemény, bő levű nektarinfajta!!!:)
Jellemző: nektarin, sárga húsú, korai érés
Eredet: Olaszország (V. Ossani, Faenza).
Érés / fogyasztási idő: július közepe
Termékenyülés: öntermékeny
Termőképesség: rendszeresen, igen jó
Leírás: Fája erősen fölfelé növekszik növekedésű. Levele ősszel sokáig a fán marad. Igényes fajta, helyét gondosan kell megválasztani.
Gyümölcse középnagy, megnyúlt. Héja zöldesfehér alapszínű, részben pirossal fedett. Húsa fehér (piruló lehet), kemény, bő levű, kiváló ízű (emlékeztet a fehér húsú őszibarackéra), félig magvaváló.
Felhasználás: azonnali fogyasztásra, jól szállítható, piacos
Ajánlott termőtáj: meleg, védett fekvésű helyre
Ellenállóképesség: igényes, tfrina ellen védeni kell (https://www.csodakertesz.hu/blog/oszibarack-levelfodrosodas-tafrina)
Termesztése: Középkorai virágzású. Fagytűrése közepes.