Nagyon kedveljük, minden évben nyáron ültetünk belőle néhány tövet és ételízesítőnek használjuk!
Jellemző: ehető, illatos, fűszernövény
Tudományos név: Ocimum basilicum L.
Hasonló/magyar név: Bazsalikom
Származás: Elő-Ázsia, India
Virág: fehér, nem jelentős
Termőre fordulás: a fagyos szenteket követően
Leírás: bokrosan növő, egynyári fűszernövény, levelei fényesek, erős illatúak
Felhasználás: ételízesítő (italok likőrök, ételek), növénytársítás
Gyógynövény: puffadást csökkentő, étvágygerjesztő, fokozza a tejelválasztást
Ajánlott termőhely: jobb minőségű kerti talaj, napos fekvés
Ellenállóképesség: az április végi hideg éjszakáktól óvni kell
Szállítási méret: 10-12-es cserép, 25-40 cm