Hagyományosan befőzésre használt őszibarackfajta
Jellemző: maghoz kötött (duránci), befőzés, öntermékeny
Tudományos név: Prunus persica 'Babygold 6'
Magyar név: Gumibarack
Származása: amerikai fajta
Érés / fogyasztási idő: augusztus közepe-vége
Termékenyülés: öntermékeny, nagyon jól termékenyül
Termőképesség: rendszeresen, bőven terem
Leírás: fája középerős növekedésű. Gyümölcse nagy méretű. Alakja gömbölyű. Héja közepesen molyhos, narancssárga alapszínen, bordópiros fedőszín alakul ki. Narancssárga húsú, szilárd, maghoz kötött, édes, illatos. Nemcsak befőzésre, de friss fogyasztásra is alkalmas. Rendszeresen és bőven termő fajta.
Felhasználás: elsősorban befőzés, kevéssé friss fogysztás
Ajánlott termőtáj: országban mindenütt biztonsággal termeszthető
Gondozás: https://www.csodakertesz.hu/blog/oszibarack-levelfodrosodas-tafrina
Ellenállóképessége: a téli lehűlésekkel szemben ellenálló, alkalmazkodó képes, Lisztharmatra kevéssé fogékony. tfrina ellen védeni kell (https://www.csodakertesz.hu/blog/oszibarack-levelfodrosodas-tafrina)
kép forrása: mkszn.hu