NEKTARIN (Kopasz barack)
Az Apolkával karöltve az egyik legkiválóbb sárga húsú, augusztusi érésű nektarinfajta. A nektarinok között a legkevésbé betegeskedők közé sorolható.
Tudományos név:Prunus persica 'Andosa'
Magyar név: Andosa őszibarack
Eredet: USA (F. W. Anderson).
Érés/ fogyasztási idő: augusztus közepe
Termékenyülés: öntermékeny
Termőképesség: bőtermő
Leírás: virágai a fagyokkal szemben nem érzékenyek, bárhová ajánlott. Fája közepesen erős növekedésű, szétterülő gömb koronájú. Gyümölcse nagy, gömb. Héja sárga alapszínű, majdnem teljesen sötétpiros, fedőszíne csíkozott vagy márványozott. Húsa sárga, középkemény, a mag körül és a héj alatt vörösen erezett, magvaváló, finom.
Felhasználás: azonnali fogyasztásra, befőtt, lekvár készítésre
Ajánlott termőtáj: országszerte
Ellenállóképesség: lisztharmatra kevésbé fogékony, fagyokkal szemben ellenálló
Termesztése: Közép időben virágzik. Fagytűrése elég jó. Termése nem egyenletesen érik, ami folyamatos gyümölcsellátást biztosít.
Megjegyzés: https://www.csodakertesz.hu/blog/oszibarack-levelfodrosodas-tafrina