Fehérhúsú, befőttnek kiváló magvaváló őszibarackfajta
Jellemző: fehérhúsú, befőtt
Tudományos név: Prunus persica ’Vesuvio’
Magyar név: Vesuvio őszibarack
Származás: Olaszország
Amiért szeretjük: számomra a befőtt késztés a hívószó, ugyanis ez egy magvaváló őszibarackfajta
Virág: április; öntermékeny
Termés: augusztus eleje
Leírás: gyümölcse közepes vagy nagy (130 g) megnyúlt, gömb alakú. Héja enyhén molyhos, sárga alapszínen félig piros fedőszínnel boratott. Húsa zöldessárga, kemény, lédús, magvaváló, rostos. Íze édes-savas, ízletes.
Felhasználás: befőtt készítéshez kiváló őszibarackfajta
Fényigény: napfény igényes
Ajánlott termőhely: jó vízvezetésű, termékeny talajt kíván
Ültetési távolság: 4,5-5 m
Ellenállóképesség:
Gondozás: 1/ ültetés után tavasszal metszeni kell, majd évről évre az őszibaracknak megfelelő metszésre van szükség (https://www.youtube.com/watch?v=sJrwBDfCAgI&t=68s), 2/ évente az őszibarackokra jellemző tavaszi metszés elengedhetetlen a tartós és hosszútávú szürethez
Helye az erdőkertben: 2-3 zóna
Megjegyzés: